Apă rece cu dulceaţă

Jignită de PNL

Posted on: Iunie 3, 2009

Vreau să ştiu şi eu cine face campania PNL-ului pentru europarlamentare.

Pentru că le-aş spune că eu, ca român, ca om, ca cetăţean, mă simt jignită.

maro

Că la noi campanie electorală înseamnă munţi de fluturaşi şi mizerie de nedescris cu toate afişele lipite la metrou şi dezlipite de adversari, asta ştiam. Că voturile se negociază de către cântăreţi de muzică populară pe scenele cu mare vedere la public, asta ştiam.

Mă gândeam însă că la europarlamentare va fi altfel. Că vorbim de oameni cu o altă viziune, oameni deschişi spre Europa  şi ce înseamnă ea bun, oameni responsabili care or să ne reprezinte elegant. Şi care or să se prezinte elegant.

Dar cum să te prezinţi elegant dacă poporu’ e prost, nu? Poporu’ vrea circ, calomnie şi atac la persoană. Să-i vorbim atunci poporului pe limba lui, în grosolănii.

Asta vor românii? Asta-i sensibilizează? Asta-i responsabilizează?

Campania PNL pentru europarlamentare 2009 (partea asta a ei, cea cu banii europeni mi-a plăcut) e cea mai de prost gust campanie pe care am văzut-o vreodată. Şi nu înţeleg cum pot cei de pe lista PNL-ului să-şi asocieze numele şi imaginea îndelung şlefuită cu grosolănia asta. Să vii într-o zi să vorbeşti cu responsabilitate despre banii europeni care trebuie aduşi în ţara noastră dragă şi apoi să arăţi o Românie wc public. Probabil că fondurile UE ar fi pentru mop-uri şi Domestos.

Anunțuri

19 răspunsuri to "Jignită de PNL"

file de poveste…și uite așa, într-o zi de kkt, se născu ABSENTEISMUL 😦 ba din manuale „maro” de marketing politic, ba din sondaje de opinie „profesioniste”, ba din minți luminate cu lanterna (trebuia să citez și Paraziții), ba din presupoziții de 3 lei despre cum (cică) e poporul, ba din iluzia că există „nuanțe” și că există și politicieni români șlefuiți (poate doar nuanțe de maro) Punerea pe același plan e cea mai tristă labă ever, nu mă văd consumând afișul cu pricina, ergo nu sunt poporul :((
regret că ți-ai făcut iluzii cu europarlamentarele… doare?
sunt liberal, dar îmi vine să vomit când aud discursuri cu pipițe sau limba franceză mutilată 😦 așa că nu pot decât să te încurajez să-ți dezvolți în tihnă „dezamăgirea ca a doua natură”… și apoi să „gioin dă clab” 😉

Să ştii că eu mă încăpăţânez să mă duc la vot! Nu cred că dezamăgirea şi absenteismul schimbă ceva, cred că doar le arată politicienilor că electoratul român e un neglijabil 30% din populaţie pe care poţi să-l ameţeşti uşor. Mă duc pentru ca noi să fim cât mai mulţi şi să punem presiune. Să contăm.

sunt in opozitie deh…abia au inceput si ei…speram pe parcurs sa se mai cizeleze si sa isi mai rafineze atacurile…pana atunci mai e probabil. Eu totusi m-am bucurat sa vad o reactie mai virulenta a PNL care pana acum a cam stat cuminte la capitolul asta

Pe mine una mă convinseseră cu prima parte a campaniei: era la obiect, propunea un beneficiu concret (bani europeni în România) şi avea legătură cu temele europarlamentarelor aşa cum celelalte campanii nu aveau ( PSD-ul îl atacă fără discernământ pe Băsescu şi fac o legătură forţată între traiul rău pe care el l-a cauzat şi salvarea naţională prin europarlamentarii PSD, PD-L-ul are afişele alea cu familia şi sloganul despre care am crezut iniţial că sunt ale PSD-ului..). Cred că trebuiau să meargă pe linia aia şi poate deveneau interesanţi prin faptul de a nu vorbi pe alături de europarlamentare.

raluca – dar eu respect chestia asta și chiar te felicit că te duci 🙂 pur și simplu eu nu pot… fizic, organic… să mă iluzionez că votul e altceva decât un exercițiu bolând de legitimare a unor cretini hulpavi. Mamăăăăă ce aș mai introduce uneori votul cenzitar!!! cum spuneam, sper să contați! (mă bazez pe niște mecanisme mult mai fine și de lungă durată kre, eventual, să schimbe ceva). și când te gândești că nenea kre îmi coordonează teza e Cristian Preda… hmmm, ei și!? O să se aleagă fără voia mea, după cum se știe…
în fine, vot ușor și inspirat 🙂 PS: cât e criză nu se mobilizează nici dracu’ (până și Bruxelles-ul apelează la tot felul de trucuri ieftine de campanie k să atragă lumea, dar degeaba… on va voir ce qu’on va voir); poate totuși mă duc…

luana – nu știam că trecerea în opoziție mankurtizează, spală creierele, dar și moravurile. nici că opoziția se învață. ce-i drept șocul pierderii puterii e mare pentru unii, dar la nivel de discurs nu sunt semnificative diferențe (Nu în România). dak mă întrebi pe mine – liberal convins și votant tâmp și constant al ăstora 😛 – PNL are cadre puține și slab calificate. Diferența față de PDL și PSD? Ăia au mai multe cadre. Punct. Și un mod mai aplicat de a face „politică”, fără grețuri doctrinare prea mari (vezi sacoșele cu pui etc.). Acum… tot cu PNL votez (că așa m-am definit), dar nu îi iert în veci lui Crin mizeriile și slăbiciunile din ultima lună. Slab rău. Deși pe el îl votez în toamnă. A găsit careva vreun cerc vicios p’aici??? Iar dak vrem reacții mai virulente la PNL, atunci mai bine nu le mai spunem PNL, PDL, PSD etc etc, ci doar „niște băieți”. că în fond asta sunt 😦 vot ușor și ție!
poate găsiți o altă modalitate să le spuneți ‘săgeților’ k nu vă place afișul lor… măcar pt campaniile viitoare…

doamne ce oribil! hahaahh! jesus! zau asa, nu am mai vazut in viata mea asa ceva si sper sa nu mai vad asa o „rusine maro” :))

Păi n-ai văzut-o şi în Expirat la baie la fete? Aşa…foarte contextual :))

Asta vrea populatia. Si realitatea prea dura pentru unii este ca nu exista voturi rele. Poti sa culegi voturi numai de la intelectuali de marca si sa nu ai nici o sansa sau sa oferi orice se vinde. Politica facuta bine oriunde pe planeta inseamna sa fii curva la care vin toti. In functie de societate a face pe plac electoratului presupune derapaje mai mari sau mai mici. Dar sa fii exclusivist in campanie, sa atragi o singura clasa, mi se pare ca nu meriti sa castigi.

Melting: Ce te face pe tine liberal? Obisnuinta? Ca in politica nu cred ca esti, la vot nu te duci, partidul nu iti place, Crin te-a dezamagit… Doctrina? Cred ca nici asta pentru ca apreciai lipsa de „grețuri doctrinare” a altor partide.

PS Dar ce au avut cu LSD-ul? Scrie sub trandafiri si nu inteleg care e treaba.

cred că tre’ să citești mai atent(ă) pen’ că nu apreciam deloc maniera PSD/PDL de a face politică fără grețuri. Era constatarea unei diferențe. Punct. De acord sau e prea complicat? 😉

mă fac liberal mai multe lucruri: doctrina și asumarea ei (din moment ce nu-ți stă în picioare ultima aserțiune), valorile liberale ca atare (sunt altceva decât simpla doctrină), un stil liberal de a trata „opinia” și „dialectica”. Acum ce vrei să mai afli: dacă sunt liberal clasic? ori liberal contemporan? dacă sunt liberal perfecționist a la Kant, Tocqueville sau Mill? ori din ăsta politic a la Rawls sau Larmore? ori poate din cel al dr naturale a la Nozick? sau poate vrei să afli dacă sunt libertarian a la Sorin Cucerai (ca să dăm și referințe în viață)? așa că vezi tu, cred că liberal mă mai fac niște lucruri: cunoașterea liberalismului, educația specifică, faptul că am făcut doctrină politică oficială pt unul din partidele cunoscute din România, activismul meu civic și în general putința de a înțelege că absenteismul la vot este o stare tranzitorie și asumată în deplină cunoștință de cauză…

PS: zăbovesc uneori pe blogul ăsta pt că mă minunează idealismul în stare pură 😉 tu cam ce-ai putea fi?

Eu as zice putinta de a te convinge că absenteismul la vot este o stare tranzitorie și asumată în deplină cunoștință de cauză.
Eu pe net caut frustrati. Dupa cat de mult simti nevoia sa iti etalezi cunostintele in fata unui profan care te-a intrebat „Ce te face pe tine liberal?” se pare ca am gasit unul. Oricum merci pentru raspuns.
Si daca te minuneaza idealismul in stare pura prezent pe acest blog, nu ar trebui sa iti permiti sa duci o cearta off-topic aici.

Era sa uit: 😉

Excelent..

Un om care nu suporta frustratii .. sau care-si face mai degraba „scoala” pe frustrati.

Ai o bere ideala si in stare pura de la mine …

Stiu stiu.. sunt offtopic

Încurajez din plin off-topic-urile, pentru că e surprinzător unde te duc 🙂 Aşa că..”scrieţi, băieţi, scrieţi..”

stai stai stai, am dat de mulți cretinoizi în blogosferă, dar „a mă minuna” nu pare să-și epuizeze vreodată resursele. M-ai întrebat ce mă face PE MINE liberal, nu pe maică-ta, nu pe tine… oricum nu cred că ai fi răspuns. Mă întreb însă cum ți-ai imaginat că nu fac politică, că nu mă duc la vot etc etc. sau poate era arma ta de detectat frustrați??? Tot ce se poate, oricum nu cred că dispui de altele…
așa că, frustrat ce sunt, vă las în liniște să vă întrebați ce au avut cu LSD-ul (jeeez)

Era să uit: cred că există un proprietar al acestui blog care are tot dreptul să împartă apele după cum vrea. așa că roag-o pe raluca să baneze frustrații sau să-și pună parolă dacă te „arde” la idiosincrasie. fuckin’ twat!

Melting: „pur și simplu eu nu pot… fizic, organic… să mă iluzionez că votul e altceva decât un exercițiu bolând de legitimare a unor cretini hulpavi.” Asa mi-a venit ideea ca nu te duci la vot. Si mi-am imaginat ca unul care face politica are treaba in plina campanie electorala si nu sta la cearta pe net.
Faptul ca LSD e trantit acolo doar pentru o potrivire stupida de initiale este mult mai la subiect decat cearta ta. Daca asta a fost cotributia ta la campanie imi cer scuze, nu stiam.
Oricum stai mai chill sa nu iti pocneasca un vas la creier fix cand are Crin mai multa nevoie de tine!

postul Ralucăi e despre eșecurile de campanie ale PNL (cred că acest Crin e pretty much aware inclusiv în legătură cu afișul incriminat în acest post), despre campanii electorale în general, despre popor și despre participarea la circul cetății. Cam pe unde am fost off-topic? Chestia cu votul – a merge sau a nu merge – face parte dintr-o tentativă de debate mai lungă și mai veche cu raluca (la rigoare, cam cât merită să te implici sau nu… și eventual cum). Fă și tu o distincție între stimuli discursivi și etichetările gratuite asupra unei persoane. Campania se face și pe net (faptul că susții că cine s-ar afla în campanie nu are timp și de net e cea mai mare aberație pe care am auzit-o… în ce secol trăiești?). Dacă tot îți amărăști neuronul cu deșarte descoperiri, LSD-ul nu e degeaba acolo și nu e nici vreo potrivire stupidă de inițiale. Ea face trimitere la ceva precis, chiar dacă e o trimitere neinspirată. Dar probabil că taman tu ești în vreo campanie și n-ai timp să arunci o privire cât de cât fugară peste peisajul politic, peste alocuțiuni publice, presă sau alte manifestări ale politicienilor în spațiul public. Cât despre ideea că aș fi pissed… =)) =)) chiar pe tine!? vai, dar ești extrem de înduioșătoare :* doar că am un vocabular mai bogat și se cere evacuat din când în când. Hai, să fii iubită! chiar am mai multă treabă…

Nope, n-am să fiu arbitru aici, e blogul meu, dar e numele vostru pe comentarii. Şi ştiu că sunteţi destul de inteligenţi încât să opriţi discuţia atunci când nu mai are substratul dezbaterii de idei de la care s-a pornit şi să nu o prelungiţi prin atacuri la persoană.

Oricum, postul meu era strict despre campanie, despre coerenţa mesajului, din punct de vedere al comunicării anterioare din campanie şi al legăturii cu imaginea partidului. Dar mă bucur tare mult că v-a stârnit şi că avem un mic dialog politic aici. Cred că asta ne lipseşte şi se vede din plin în felul în care ne lăsăm conduşi.

Dragă Melting,

Deşi interesul meu pentru politică tinde către zero şi .. deşi însemnarea Ralucăi .. nu era una politică ci mai mult de natură socială [ea – o vom numi generic ”cetăţeanul” (ştiu, ştiu .. adori acest cuvânt… te face să fi cu un bobârnac mai împlinit) – fiind bombardată de agresiunile advărtaisingului politic] .. mi-am menţinut interesul pentru acest articol. În parte pentru ideea articolului.. şi apoi pentru ”spectacolul” egoului tău. Moment în care, evident, ai devenit o ţintă de interes.

Paragraful de mai sus .. pomeneşte interesul meu de a te aborda. Dar un pic mai încolo.. pentru ca de fapt.. articolul Ralucăi ascunde lucruri mai interesante [chiar dacă-s destul de banale].. decât subiectul ”tu”. Am chef să vorbesc mult azi.

Aşadar, Raluca… astfel de campanii sunt cel mult produsul unor companii de studii de piaţă , marketing şi toate cele. Dar e atât de prost folosită încât personal, mi-e greu sa cred ca au angajat pe cineva. Sau .. dacă au angajat pe cineva sa orchestreze campania, atunci acel cineva a fost poate destul de ironic să rezoneze cu ce se află în partid acum – oameni frustraţi că nu mai au accesul la jucării ca pe vremuri, când nu exista PDL.. şi când scena politică era mai puţin febrilă, vulcanică, precum e acum. Din acest punct de vedere, îmi place de domnu` Băse, pentru ca a tulburat rău de tot apele. Din cauza lui practic…s-a văzut destul de transparent ca partidele, indiferent de doctrine şi toate cele, sunt nişte ’curve’ destul de limitate în resurse mentale. Din alte puncte de vedere poate nu-mi place Băse. Însă sigur sigur îl apreciez pentru că i-a abordat pe ceilalţi politicieni cu un limbaj diferit de al lor.

Revenind… [deja fac referiri la ce-a zis Melting] .. vreau să-mi exprim o părere despre Doctrine. Dacă aş emula puţin conştiinţa comună relativ la aparatul politic.. şi apoi aş arunca un ochi asupra situaţiei sociale/economice.. a ţării… aş râde amuzat la ideea de doctrină. România a fost atăt de mult destructurată de interesul personal al celor implicaţi în politică.. încât acum .. dacă s`o sculat cuiva.. să vrea să repare ceva.. sigur sigur, nu se poate pune problema de alegerea unei doctrine dintre mai multe.. ci poate de compilarea unui model funcţional care sa fie aplicabil, maleabil (în sensul de adaptabilitate), sistem condus de nişte reguli primare: reparaţie, protejarea locuitorilor din acest areal geo-politic, ideea de „bine” [în sens filosofic]. În situaţii ca cea a României, aş prefera ca doctrină să însemne un set de reguli cu caracter bun / rau / etc.

Dar acum, să zici că aparţii doctrinei PNL sau PSD sau PLM ? Să fim serioşi. ”doctrină” e acel cuvânt prea-curvit în prezent, uitat până acum. De ce acum ? Pentru ca dă bine. Dă impresia privitorilor din afară ca aici se petrec lucruri normale.. în care culmea culmilor.. cine e necooperant şi dificil? ”Cetăţeanul”, evident.

Revenind la însemnarea Ralucăi.. campania PNL denotă următorul aspect [zic eu important]. Suprasolicită o tendinţă socială totalitară [prezentă în „simţul comun” al românului comun].

Hai să personalizăm un pic campania.. şi apoi să o punem faţă în faţă cu o supra-conştiinţă, într-un dialog critic şi cu tentă moralistă:

[… după deja trei ore de aiureală…]
– ”e atât de rău acum .. atât de frig, întuneric şi umed, încat eu, entitatea, m-am săturat şi vă anunţ că vreau o schimbare.”
– Păi aşa …şi? Ne anunţi asta. O faci prea agresiv însă.
– O fac ca să fiu auzit. Oamenii din ziua de azi nu mai ştiu să aprecieze schimbarea. E prea negru tot…
– O fi, nu ştiu ce să zic. Dar parcă n-am chef să aud din nou aceleaşi rahaturi.
– Păi tocmai. Nu-s aceleaşi rahaturi. Nu vezi că eu mă iau de ei acum?
– Păi nu faci nimic rău. Dar te iei de ei… ei cine?
– Alianţa maro. Cei de la putere de acum.
– Aha
– Pentru ca ei au adus ţara în falimentul asta structural
– Hmm.. cuvinte alese si mari. Google?
– Ce google mă! Avem o doctrină!
– Unde? Şi de ce aminteşti de ea. Mie mi se pare că nu pui accent pe doctrină.
– Pentru că nu sunt lăsat să pun. Dacă oponenţii ar fi cum trebuie.. atunci n-ar fi nevoie de o voce care să le amintească că-s maro.
– Aha… impresia mea e că dacă ei ar fi ok .. atunci aş putea trăi bine şi fară tine.
– De ce îmi răstălmăceşti vorbele?
– Nu o fac..îmi manifestam o impresie. Ce părere ai despre impresia mea?
– Cred ca de-aia se duce ţara de râpă.. din cauza oamenilor ca tine.
– Păi stai ..parcă se ducea din cauza oamenilor maro.
– Păi exact!
– Păi .. eu nu-s maro!
– Dacă ai vrea ca lucrurile să meargă bine.. ai fi de partea mea!
– Dar tu nu îmi oferi nimic. Apreciezi doar ca ceilalţi sunt greşiţi şi că dacă nu ar fi atunci tu n-ar mai trebui să reacţionezi aşa..iar eu iţi zicea că dacă erau ok atunci nu mai era nevoie de tine[veeeezi… sunt de-acord cu tine].. numai ca nu ne inţelegem… aşa că permite-mi să te întreb.. Cum ar trebui să fie oponenţii? Si ce ar însemna sa fie cum trebuie?
– Aaaa… Ar trebui sa joace corect.
– Credeam ca ar fi trebuit să reprezinte interesele mele, eu, entitatea care te las pe tine să-mi faci o viaţă mai uşoară.
– E.. păi vezi? Toţi vreţi asta. De-aia se duce ţara de râpă şi de-aia e nevoie de forţe proaspete.
– Păi tu nu lucrezi pentru mine? Doctrina aia a ta..pentru cine era?
– Băi dar tu nu eşti corect.
– Aha!
– Eu încerc să schimb ceva.
– Nu se vede. Încerci doar să atragi simpatie prin inducerea unei repulsii a mea faţă de cei de la putere de acum. Dar aş vrea să-ţi zic ca sunt capabil şi singur de asta, în timpul meu, cu valorile mele, cu interpretările mele!
– Greşit, vezi? Eşti greşit. Pentru că dacă nu erai greşit atunci ăştia nu erau la putere acum.
– Aha! Şi? Erai tu ?
– Am şi fost… dar oponenţii au jucat strâmb.
– Am senzaţia brusc ca tu ai devenit mai pur, tu entitate PNL. Dar .. mi se pare că eşti cam EMO. Treaba ta acum a fost să-mi ocupi timpul şi spaţiul vizual cu atitudinea ta anti-socială din arealul politic.
– Păi da.. că poate aşa îţi intră şi ţie în cap .. cum merg lucrurile…
– Auzi? Dar tu observi că până acum .. nu m-ai convins ce vei face tu bun pentru mine?
– Păi dacă te iei de formă şi nu de conţinut!
– Conţinut?
– DAAAAA! Doctrina!!!!
– Care mă?… aia de pe afişul cu Alianţa Maro?
– Du-te mă în .. că eşti prost şi nu înţelegi nimic. Lasă mai bine pe mine… cu astfel de probleme.Tu vezi-ţi de viaţa ta de „cetăţean”… Cum dracului să îţi explic ţie cum stau lucrurile? Nici tu nu ştii ce vrei!
– Şi tu ştii deci mai bine ce vreau..
– Crede-mă!
– Mda …Biblic
– …
– Dar auzi? Campania asta nu era pentru europarlamentare? ..că mie îmi pare că vrei sa destructurezi partea din mine .. relativă la cine conduce ţara acum
– Ai să vezi! Eu sunt destul de deştept… ca să mă gandesc si la viitor.
– Aha.. cum zici tu .. puişor EMO… dar să-ţi amintesc că dacă n-aş fi eu n-ar mai fi nevoie de politică. Eu, entitatea ”cetăţean” mă subordonez unor tendinţe.
– Ei da? Tu mă comanzi pe mine? HA HA HA! Nu uita că eu îţi modelez viaţa aşa ca ar fi bine sa fii prietenos
– Mă ameninţi?

[etc etc etc .. într-o logoree interminabilă… aşa.. ca în politică]

Cam atât .. pentru că am scris absurd de mult. Regret ca nu mă iau mai mult de Melting.. proletarul doctrinar, topit după politică. Poate mi se va da şansa să o fac.

”pupici apolitici”

[aaaa… PS: mă scuz pentru greşelile posibile de scriere;scriu la o tastatură dificilă (pun pariu că-i cumpărată de la PSDisti) şi mi-e prea lene să mă corectez]

ai vreo întrebare precisă sau pur și simplu te plictiseai? pentru că zău, în deliriumul tău nu se prea vede ce vrei 🙂 oricum e simpatică încercarea. În fine, regret că am trecut drept un ego inflamat când de fapt n-am făcut decât să răspund la niște întrebări așa-zis ironice ale cuiva (probabil fătucă, dar ce contează…). Iar întrebările alea erau, culmea, adresate mie. Bun, nu vreau să polemizez pe nimic pentru că într-adevăr e mult nimic la mijloc, de la neînțelegere la înțelegere și invers.
Așa, mi-ai adresat o epistolă. Ce vrei de fapt? Poți fi mai concis/ă? Mai limpede? Iartă-mă, dar egoul meu e atât de inflamat încât îmi obturează vederea. Că am vorbit de doctrine, hai vai: doar nu crezi că eu cred că în România se practică așa ceva (intuiesc umil că asta te-a ‘”sedus” la mine). Stai calm/ă, coborâsem doar discursul la nivelul duduii care mă trăgea de mânecă.
În fine, dacă ești bun/bună, bagă puțină coerență și întrebări la obiect, ca să îți răspund în consecință 🙂 merci

Astazi de-abia am vazut si eu printul asta absolut oribil…tot intr-o toaleta de fete. Am ramas masca…nu-mi venea sa cred. Intrebam in stanga si-n dreapta (a se citi mess si Twitter) daca le-a mai vazut cineva sau daca am luat-o eu razna. Ai punctat foarte bine tot ce e in neregula cu campania celor de la PNL. M-au dezamagit foarte tare de data asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: